Programa

Escola La Floresta, Sant Cugat del Vallès
2 de desembre de 2017 de 10.00 a 14.00h

 # La implicació de la família en l’èxit educatiu

Benvinguts/des!!!!  Gràcies per venir uns minuts abans i facilitar el bon funcionament de la Jornada!

10:00h – Presentació de la Jornada a càrrec d’Esther Salat, regidora d’Educació, Universitat, Família i Recursos Humans de l’Ajuntament de Sant Cugat (Sala d’Actes).

10:10h – Conferència  Persones curioses, aprenentatge feliç. Per Noemí Royes, Directora Pedagògica d’Edbuilding.  Pedagoga i mare.  Postgraduada en Neuroeducació.  Formadora especialitzada en innovació, gestió del canvi, neuroeducació i educació emocional.

  Els infants són curiosos per naturalesa, i naturalment, tenen ganes de descobrir i aprendre del món que els envolta. És una necessitat.
A casa, com a l’escola, esdevé fonamental acompanyar aquesta llavor innata que tots portem de sèrie.
Recordo la primera vegada que la meva filla gran va posar el peu a la sorra del mar. No us puc descriure la mirada. De cop va arronsar la cama i després s’hi va llançar. Acabava de fer un gran descobriment. Anys més tard, sense adonar-te’n, veus com comencen a caminar, a llegir rètols pel carrer o a programar els canals de televisió de casa…
Segur que rebuscant una mica trobes alguna situació que et fa somriure… I la bona notícia: ens seguirà passant tota la vida! Perquè la grandesa de la curiositat és aquesta, que t’enganxa a l’aprenentatge per sempre més!
Quina és la darrera cosa que has après? Què se’t resisteix? Acompanyem els nostres fills i filles en l’aprenentatge des d’una mirada positiva i empoderant. Transformem i posem en valor l’error i fem-lo visible. Celebrem-lo i aprofitem-lo per créixer. Aprenem a dir-nos i a transmetre que “encara” no ho sabem però que amb esforç, passió i fermesa, ho aconseguirem…
Tot és molt més fàcil si ho fem junts.
#Curiositat  #Motivació #MentalitatDeCreixement #Repte #EducacióEmocional #Neuroeducació #LifeLongLearning

10:45hTALLERS*.  Cada participant es dirigirà a l’aula on es realitzi el taller prèviament escollit al formulari d’inscripció.

12:15hPausa – World Cafè

12:30hTaula rodona participativa a càrrec de tots els ponents de la jornada. Els assistents podreu intervenir fent preguntes i donant la vostra opinió. Modera: Noemí Royes, directora pedagògica d’Edbuilding.

14:00h– Comiat i gràcies!

TALLERS

>>> Caldrà escollir-ne un al formulari d’inscripció

TALLER 1

Famílies amb fills menors de 6 anys  – 10:45 a 12:15h

Laia Delriu – Llicenciada en Psicologia per la Universitat Ramon Llull, Blanquerna. Postgrau en Recursos Humans (RRHH) per ISEP.  Col·laboradora del suplement Criatures al Diari “Ara”. Directora general i directora pedagògica del centre infantil i de suport familiar Dintell.

 L’objectiu d’aquest taller és orientar les famílies per:

 • Fomentar l’estima dels infants per l’aprenentatge.
 • Acompanyar la seva curiositat innata.
 • Ajudar-los a assolir una alta capacitat d’automotivació.
 • Respectar el ritme de cada infant.

TALLER 2

Famílies amb fills de 6 a 12 anys  – 10:45 a 12:15h

Oriol Castellví – Mestre i formador de mestres i famílies.  Especialista en lideratge, competències socials i TIC.  Diplomat en Magisteri.  Acreditat  Directiu Professional Docent per la Generalitat de Catalunya.  Col·laborador a mitjans i a l’espai Viure Educant de ràdio Cugat.cat. Director de l’Escola La Floresta de Sant Cugat del Vallès.

 L’objectiu d’aquest taller és orientar les famílies per:

 • Reconèixer les capacitats, competències i talents dels seus fills i filles.
 • Estimular la capacitat d’automotivació, autoregulació i responsabilitat vers el procés d’aprenentatge.
 • Identificar els estímuls que obren la curiositat de l’alumne.
 • Descobrir (per treballar a casa i a l’escola) els gustos i interessos dels nostres infants per lligar-los amb els continguts curriculars.

TALLER 3

Famílies amb fills de 12 a 15 anys  – 10:45 a 12:15h

Juanjo Fernández –  Autor de Com Ajudar els Fills a Estudiar i fer els deures del col·le  i  30 Manaments per Tractar amb Adolescents.  Llicenciat en Filosofia i Lletres.  Consultor pedagògic , conferenciant i coordinador de cursos i d’activitats de formació per a docents i famílies.  Pare i professor de secundària durant 18 anys.

 L’objectiu d’aquest taller és orientar les famílies per:

 • Millorar la comunicació amb els seus fills adolescents identificant les actituds negatives i fent propostes en positiu.
 • Optimitzar el seu temps d’estudi amb un programa de 8 punts que inclou, entre d’altres, la gestió del temps, l’espai d’estudi, la motivació, la demostració de l’aplicació pràctica d’allò que aprenen, etc.

TALLER 4

Famílies amb fills de 15 a 18 anys  – 10:45 a 12:15h

Carles Ventura -Autor del llibre Els millors pares del món no són perfectes.  Llicenciat en ADE i MBA per ESADE, i amb una experiència de 20 anys al món de la gran empresa, la feina del Carles és acompanyar joves en el seu creixement personal i en el seu futur encaix al món laboral.

 L’objectiu d’aquest taller és orientar les famílies per:

 • Acompanyar els joves en el procés emocional de la tria d’estudis i la descoberta de la seva vocació professional.
 • Aprendre tècniques per ajudar-los a prendre decisions potents i acceptar-ne les responsabilitats.
 • Ajudar els fills a reconèixer els seus talents com a recursos propis en el camí de l’èxit acadèmic.

 

Anuncis