Presentació

# La implicació de la família en l’èxit educatiu

La motivació de l’alumnat és clau per a l’èxit educatiu i la prevenció de l’abandonament i del fracàs escolar. Però aprendre requereix esforç, i allò que passi a l’aula i a casa és determinant en aquest sentit.

Per què alguns infants rebutgen qualsevol activitat que no els diverteixi o demani un esforç extra per part seva? I per què a d’altres no els passa? Necessitem avivar la curiositat innata dels nostres nens i nenes, facilitar-ne la seva motivació.

El teu fill(a) entra a l’escola amb un somriure? Com surt? I si ets mestre o professor, creus que els teus alumnes estan motivats per a l’aprenentatge? En un món hiperconnectat, en què l’accés a la informació està a un sol clic, cada vegada és més necessari prendre consciència dels nous rols de l’educador en qualsevol dels àmbits.

Els objectius generals d’aquesta jornada són:

1) Incidir positivament en l’aprenentatge dels nostres fills i filles per tal de prevenir el fracàs i l’abandonament escolar.

2) Orientar les famílies en l’acompanyament emocional del procés d’aprenentatge dels seus infants i joves.

La Jornada s’estructura en 6 tallers (dels quals 2 són comuns a tots els assistents i 4 a escollir). Al llarg dels diferents espais farem un recorregut pels aspectes més rellevants de cadascuna de les diferents etapes de desenvolupament dels nostres fills i filles, responent als reptes de cadascuna d’elles.

Jornada oberta a tothom i d’especial interès per a famílies amb infants i joves de 3 a 18 anys.

Preu: Gratuïta (l’entrada valorada en 35€ està subvencionada al 100% per l’Ajuntament de Sant Cugat).

Cal inscripció prèvia. Places limitades.

Formadors:  Noemí Royes, Laia Delriu, Oriol Castellví, Juanjo Fernández i Carles Ventura.

 

Anuncis